kako web sajt utiče

na vaše poslovanje

Ukoliko nemate web sajt kupcima je veoma teško da Vas uzmu u obzir.
Picture of Kristina Vignjević

Kristina Vignjević

Kristina je glavni urednik blog sekcije kompanije Kivi digital, gdje pomaže preduzetnicima da razumiju smisao online poslovanja.

10 minuta čitanja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kako web sajt utiče na poslovanje?

Web sajt značajno utiče na Vaš biznis, kako dobro tako i loše zavisno od kvaliteta Vašeg web sajta. Oko 81% kupaca, prije kupovine proizvoda, vrši online istraživanje na internetu. Ukoliko nemate web sajt kupcima je veoma teško da Vas uzmu u obzir.

Navešćemo samo nekoliko prednosti web sajta, a to su:

  • web sajt Vam pomaže u izjednačavanju sa velikim konkurentskim kompanijama,
  • povećava Vaš kredibilitet i
  • stvara veću vidljivost ukoliko je dobro optimizovan.
Statistički pregled upotrebe pretraživača

Slika 1. Statistički pregled upotrebe pretraživača širom svijeta za period od januara do avgusta 2022. godine

1. Prisutnost na Internetu

U današnje vrijeme posjedovanje web sajta je jednako važno kao i imati mobilni telefon. Istraživanja su pokazala da 6 od 10 kupaca prvo istražuje proizvode ili usluge na Internetu prije nego što donese odluku o kupovini. Posjedovanje web sajta omogućava Vašem poslovanju da bude prisutno i vidljivo online, čime se povećava šansa da privučete nove klijente.

2. Dostupnost

Web sajt omogućava Vašem poslovanju da bude otvoreno 24 sata dnevno, 7 dana u nedjelji. To znači da potencijalni klijenti mogu pristupiti informacijama o Vašim proizvodima ili uslugama, čak i kada fizička prodavnica ili kancelarija nije otvorena. Ovo povećava dostupnost Vašeg poslovanja i može dovesti do većeg broja prodaja.

3. Vjerodostojnost

U današnjem savremenom svijetu, očekuje se da svaka firma bude online prisutna na tržištu. Web sajt je koristan alat za dijeljenje ključnih informacija o Vašoj firmi sa klijentima i odgovor na sva njihova pitanja. Štaviše, postojanje kvalitetnog web sajta koji se lako koristi omogućava posjetiocima da se osjećaju ugodno koristeći Vaše usluge, jer će pretpostaviti da mogu očekivati isto pozitivno iskustvo u svim oblastima Vašeg poslovanja.

4. Smanjujete troškove

Pored toga što jednostavno prikazujete informacije, takođe možete da koristite svoj web sajt da biste direktno prodali robu ili usluge potrošačima. Eliminisanje režijskih troškova omogući će Vam da snizite cijene usluga, što Vašoj firmi pruža konkurentnu prednost.

5. Razmjena informacija

Na jednostavan i brz način, web sajt pruža informacije kupcima. Možete da navedete svoje radno vrijeme, kontakt podatke, pokažete slike svoje lokacije ili proizvoda i upotrebite kontakt obrasce za olakšavanje upita potencijalnim kupcima.

Takođe, možete da postavite promotivne video snimke kako biste dodatno zainteresovali svoje kupce.

6. Komunikacija

Web sajt pruža mogućnost komunikacije sa klijentima korištenjem kontakt forme, live chat opcije ili društvene mreže kako biste direktno komunicirali sa klijentima, odgovarali na njihova pitanja i pružali podršku. Ovo poboljšava korisničko iskustvo i gradi odnos povjerenja sa klijentima.

Slika 1. Statistički pregled upotrebe pretraživača širom svijeta za period od januara do avgusta 2022. godine

Naše objave

Dođite na kafu

Konsultacije sa našim klijentima obavljamo uz prijatnu armosferu i čašicu dobre kafe. Možete nas pronaći u ulici Ilije Garašanina 44 u Banjoj Luci. Konsultacije možete zakazati putem telefona ili službenog maila.